Overige Toernooien 2024

Wapen van Haarzuylen - 8 juni 2024

Om 13.00 uur begonnen wij aan het Wapen van Haarzuylen toernooi.

Met 16 deelnemers en een klein briesje en een klein zonnetje, konden we beginnen aan de 3 partijen.

Het was een heerlijke middag om te boulen. Geen druppel regen gezien, gelukkig.

Tussen de partijen ff lekker bijpraten en bijdrinken! De hap en snap was ook weer goed verzorgd.

Om half 5 kon de eindstand opgemaakt worden.

De poedelprijs was voor Meindert Minnema.

De 3e prijs, de beste met 1 gewonnen partij , was Evert Eversen.

De 2e prijs, de beste met 2 gewonnen partijen, was Jos van Oostrum.

En de winnaar van de dag was Gerry Verheul met 3 gewonnen partijen.

De prijzen werden gesponsord door  Restaurant ’t Wapen van Haarzuilen in Haarzuilens, onze dank hiervoor. Rond de klok van 5 uur ging iedereen weer huiswaarts.

Uitslag Wapen van Haarzuylen 2024
PDF – 189,2 KB 6 downloads

Toernooi Harmelen - Vleu de Boules - 1 mei 2024

Op woensdagmiddag 1 mei kwam Vleu de Boules met maar liefst 20 deelnemers richting Harmelen. Uiteindelijk werden er door Johan van Miltenburg bij iedere ronde 9 banen met een koppel van Vleuten en een koppel van Onderhands opgenoemd.

Het begon allemaal met het welkomstwoordje van Hans van der Weiden, die meteen het woord gaf aan Jan de Lange die drie heugelijke feiten van de laatste week te melden had, namelijk hij jarig, zijn vrouw Ine jarig en beide 50 jaar getrouwd. Zij hadden voor heerlijke gebakjes gezorgd en er werd een spontaan lang zullen zij leven gezongen.

Hierna nam Hans het woord weer over en heette iedereen hartelijk welkom, vervolgens konden we klokslag een uur beginnen met de partijen. Na de eerste ronde was er een lichte voorsprong voor Onderhands. Alras bleek dat de Vleutenaren aan de baan moesten wennen, want na de twee ronde was de schade meer dan gerepareerd. Ook de derde ronde was voor onze collega’s uit Vleuten, was resulteerde in een 16 tegen 11 overwinning voor Vleu de Boules.

Onderhands gaat dit in september hopelijk even rechtzetten. Zoals gezegd was het een prachtige middag met veel zon, dus de dames van de catering Ria Sangers en Irene Battem hadden het druk met iedereen van drankjes te voorzien, waarvoor nogmaals hartelijk dank. De dank geldt natuurlijk ook voor de opbouwers van de baan, Johan van Miltenburg, Piet van Bemmel, Piet Brunt, Jan Kroonenburg en ondergetekende.

Johan van Miltenburg had voor de prijzen gezorgd in de vorm van bonnen van Intratuin. De aanmoedigingsprijs voor Vleu de Boules ging naar Bep Bauhaus en voor Onderhands naar Ria Streng. De Beste van Vleu de boules ging nadat er een barrage gespeeld was tussen Gerrie Verheul en Hans van der Maat, naar Gerrie Verheul. Van Onderhands was Johan van Miltenburg de beste. Iedereen kreeg de prijzen uitgereikt door Hans de voorzitter van Onderhands, hij dankte alle deelnemers voor de gezellige middag.

Op naar Vleu de Boule in september.

 

 

Tekst: Hans van der Weiden.

Uitslag Harrmelen Uit
PDF – 35,4 KB 29 downloads

Bij de lente hoort het eerste toernooi van Vleu de Boules

Op 2 maart 2024 was het weer zover, de petanque vereniging Vleu de Boules uit Vleuten speelde haar 1e toernooi van dit jaar. Er hadden zich 41 spelers opgegeven om mee te spelen. Ook enkele middenstanders uit Vleuten stonden weer klaar om een middels sponsoring een bijdrage aan deze dag te leveren.

Om 12 uur met een lekker zonnetje, begonnen we met het nuttigen van broodjes, die door AH uit Vleuten beschikbaar waren gesteld.

Na gezellig onderling bijpraten kon, na een welkomswoord van de voorzitter en uitleg van de wedstrijdleiding over de te spelen wedstrijden, om 13.00 uur gestart worden met het spelen van 10 doubletten partijen. Vervolgens werden er 7 tripletten partijen gespeeld.

Om 15.30 uur werden alle spelers getrakteerd op een door Snackbar Foodmaster uit Vleuten aangeboden lekkere snack en kon de eindstand opgemaakt worden.

Als laatst werd er wederom een ronde doubletten gespeeld.

Bij de mannen werden de prijzen als volgt verdeeld:

1e prijs, Henk Koet, 3 gewonnen en + 27 punten

2e prijs, Arjan de Grijff, 3 gewonnen en +25 punten

3e prijs, Frans de Wilde, 3 gewonnen en +23 punten

 

Bij de vrouwen was de verdeling van de prijzen:

1e prijs, Coby van der Wooning, 3 gewonnen en +21 punten

2e prijs, Daria van Kenna, 2 gewonnen en +15 punten

3e prijs, Filies van Rijnsoever, 2 gewonnen en +11 punten.

Als laatste eindigde Corrien Uiterwaal, zij ontving de troostprijs.

 

Naast een beker voor de winnaars van de 1e prijzen ontvingen alle winnaars een, door bloemkiosk Bloemen van Ruben uit Vleuten geschonken, mooie bos bloemen.

Overige Toernooien 2023

 

Tête à tête 12 augustus 2023

Zaterdag 12 augustus speelde Vleudeboules weer het jaarlijkse interne clubkampioenschap Tête à tête (1 tegen 1).

21 spelers waren om 10:00 uur op de boulesbanen in Vleuten aanwezig om de strijd aan te gaan. Helaas zorgde de regen ervoor dat de 1e wedstrijd pas om 10:45 uur kon starten.

Tegen de middag en na 3 wedstrijden was er een geringe schifting in de tussenstand te zien. Na 5 wedstrijden waren er nog 9 spelers die aanspraak konden maken op de plaatsen 1 t/m 3.

De laatste en 6e speelronde moest de uiteindelijke winnaars opleveren.

De einduitslag is geworden:
1e plaats en clubkampioen: Leo Rusman, 5 gewonnen en saldo + 36 punten;
2e plaats: Wim Rooseman, 5 gewonnen en saldo +31 punten;
Gedeelde 3e plaats: Henk Koet en Martin Bezu, 5 gewonnen en saldo +27 punten
Poedeprijs: Corrie de Wilde, 0 gewonnen en saldo -38 punten.

Ondanks de regen in het begin is de dag verder zonnig en gezellig verlopen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.

Uitslag Tete A Tete 2023
PDF – 31,1 KB 175 downloads

Wapen van Haarzuylen 10 juni 2023

Uitslag Wapen Van Haarzuylen
PDF – 26,8 KB 154 downloads

Man -Vrouw toernooi 26 april 2023

Als je een jubileumjaar viert, moet je leuke toernooien houden. De jubileumcommissie heeft daarom een man - vrouw toernooi georganiseerd. Het idee kwam van Jolanda, de grabbelprijzen kwamen van de zolder van Henk Enserink, de aardbeien hebben we gekregen van onze sponsor Groenten- en Fruitbedrijf Jan Bos en de hapjes en drankjes waren van het bestuur; voor ons allemaal!! 

Het weer was prima, de sfeer was goed en tussen de partijen door hebben we genoten van de hapjes en drankjes van onze dames in de tent: Gerda en Tine. Aan beide zijden van de banen was rumoer vanwege de opbouwwerkzaamheden voor Koningsdag, maar we gingen lekker door.

 

Na een korte uitleg van de stadionspreker werden bij hem de nummetjes getrokken door de mannen. Jos heeft de prijsjes uit de oude doos afgestoft en nummetjes werden bij haar uit het vrouwen-zakje getrokken.

Statistisch gezien hebben we zeer zelden evenveel vrouwen als mannen op de baan. Maar om 10 voor 1, vlak voor het sluiten van de inschrijving, kwam man nummer 15 aan, om het PRECIES 15 mannen om 15 vrouwen te maken. Hoe is het mogelijk!

Dus, op 7 banen werden door man-vrouw koppels gestreden tegen man-vrouw koppels. (op baan 1 een triplet, het kon niet anders....)

Het bracht zeer leuke partijen; soms mooi in evenwicht en soms was een koppel door loting oppermachtig en versloeg de tegenpartij met grote cijfers. Het spelen op tijd heeft over de hele dag maar voor 1 partij geresulteerd in een eindstand zonder 13 punten.

Hoe dan ook, ik (Geert) denk dat iedereen het erg naar zijn of haar zin heeft gehad!

Prijzen waren er voor de beste 3 vrouwen en de beste 3 mannen van de dag.

En uiteraard een poedelprijsje voor de laatste man en vrouw, onderaan de lijst.

De prijzen waren voor:

Vrouwen: Gerrie, Harmien en Ella

Mannen: Frans, Geert en Arjan

Iedereen wederom bedankt voor de hulp bij het opbouwen, de gezelligheid gedurende het hele toernooi en voor het opruimen.

We waren op tijd vertrokken voordat de Oranjevereniging ons weg kon jagen.

 

Onderstaand is de volledige uitslag van de dag te downloaden.

Uitslag 26 April
Excel – 22,3 KB 229 downloads

Harmelen Uit 10 mei 2023

 

 

Harmien, Henk Koet, Evert, Henny, Corrie, Gerrie, Wim, James, Gerard Geradts, Cora, Hein, Henk Enserink, Bep, Youssef en Frans vertegenwoordigden Vleudeboules bij de uitwedstrijd tegen "Onderhands" in Harmelen.
Onze 15 spelers namen het op tegen 17 uit Harmelen.

We werden hartelijk ontvangen met koffie en thee. Net als in Vleuten was een partytent het decor van het zenuwcentrum, dwz wedstrijdindeling, uitlagen, standen, maar ook hap snap en drank, die we liever niet aan de straat kant nuttigden. Er werden 3 wedstrijden gespeeld, met iedere keer een Vleuten-team tegen een Harmelen-team.
Het was steeds spannend wat het weer ging doen. Als je richting Woerden keek, zag je een bijna pikzwart wolkendek, dat aanvankelijk leek op te schuiven naar het Zuiden, maar van gedachten veranderde en haar inhoud over ons spelers uitgooide. En daar ruim de tijd voor nam. Een bont gezelschap met regenhoedjes, regenjacks en paraplu's bleef zonder morren doorspelen. Over fanatiek gesproken!

Ook spannend waren de partijen.
Twee aquarellen van Peter Hogervorst vormden de prijzen voor de beste van Harmelen en de beste van Vleuten.
Met 3 gewonnen partijen en 28 in de plus, was onze gastheer Hans van der Weide de beste van Harmelen en van vandaag. Voor hem een 'werpende bouler", waarvoor hij (Hans) kennelijk zelf model was geweest.
Frans was tweede (met 17 in de plus) en de beste van Vleuten en ontving het tweede aquarel "Boulebaan in Vleuten".

Bep en Youssef eindigden ex aequo als 3e en 4e ook met 3 gewonnen en 17 in de plus.
Anders dan in eerdere jaren was het nu geen uitgemaakte zaak dat Vleudeboules van Harmelen won, nu was het een spannende, gelijk opgaande strijd met toch weer Vleuten als winnaar met 11 tegen 10 gewonnen partijen.

We hadden allemaal het nieuwe grijze jack aan en die bleken goed bestand te zijn tegen al dat water.

Openingstoernooi 4 maart 2023

Hoofdsponsor: Thuys in Wonen en Slapen

 

Wauw, wat was dit een gezellige dag!

Eerst maar eens het weer: Het was niet erg warm, maar wat verwacht je op een late winterdag in maart? Volgens mij was het goed te doen voor iedereen. Er vielen 50 spetters regen in de 1e partij. Maar daarna was er zelfs af en toe een waterig zonnetje door het grauwe wolkendek te zien en te voelen.

De nieuwe, door onze sponsor geschonken kleding, werd uitgedeeld en gepast. Het werd steeds duidelijker op de baan: hier loopt een grote tevreden groep boulers met een mooi jack aan. Kijk toch eens op deze foto's!!!

Na het openingswoord van onze voorzitter Leo werd onze sponsor Thuys in Wonen en Slapen door Arjan bedankt voor deze gulle schenking en werd een mooi cadeau overhandigd door Jolanda.

Hierna kwam een wedstrijduitleg van Geert. We speelden deze dag de wedstrijden op tijd en hebben op veel banen 2 partijen tegelijk gespeeld omdat er 46 leden kwamen spelen. 

Het spelen op tijd heeft geresulteerd in een aantal partijen die niet tot de 13 zijn uitgespeeld. Het kwam vooral doordat er per werpronde maar telkens 1 punt behaald werd, dus de scores liepen niet snel op. Ook kwam het af en toe door veel heen en weer geloop van spelers en het veelvuldig meten van afstanden tussen boules en but. En soms moest men even wachten op het spel naast hun omdat de but weg sprong of een bal van de partij ernaast kwam langs rollen.

Het spelen zonder lijnen tussen de banen is door vele spelers (alle?) als positief ervaren. Een lijn maakt de baan alleen maar smaller en het spelen wordt daardoor wat saaier. Nu was het opletten op de buren in de baan, maar door het slim vrij houden van de stroken rondom de banen en het goed rekening houden met elkaar is het (volgens mij) probleemloos verlopen.

Iedereen heeft goed rekening met elkaar gehouden. Een fijne conclusie om te kunnen trekken.

We hebben tussen de partijen wat extra tijd gehouden. Dit gaf iedereen de ruimte om wat te eten. Een zelf meegebracht boterhammetje of een snack uit de tent. Sponsor AH Vleuten heeft 2 tassen vol etenswaren geschonken aan de club. Worst, kaas, nootjes, koek, komkommer, noem maar op.

Tussen partij 1 en 2 was er een warme snack welke door Foodmaster Vleuten werd geschonken.

Tussen partij 2 en 3 was er een bekertje gluhwein, daar werd door velen van genoten. Warme handen en warme neuzen tot gevolg. En misschien is de 3e partij wat losser en wiebeliger gespeeld, dat weet ik niet...

De drankjes werden ingeschonken en uitgedeeld door duo Gerda en Tinie. Bedankt, dames!!!

 

Onderstaand nog meer foto's van deze heerlijke dag; klik de foto aan om te vergroten.

Na 3 partijen gespeeld te hebben, is er door veel mensen geholpen met het opruimen van de spullen op de baan. Super bedankt hiervoor, het is echt waar: vele handen maken licht werk.

Hierna gingen we naar Chinees restaurant Dong Hui. Deze fantasische sponsor heeft voor ons lustrum een heel diner gesponsord voor de meer dan 50 aanwezige leden!! Een heerlijk buffet, welke meerdere malen is aangevuld, is voor ons klaargezet.

Een drankje van de club, gezelligheid aan alle tafels. Er is veel besproken, hard gelachen en er werd genoten van het eten. Restaurant Dong Hui, bedank!!

En toen was er nog de prijsuitreiking.

Wederom dankzij onze sponsors was er een mooi pakket aan prijzen beschikbaar.

Een beker en een heerlijke fles sap was er voor 1e prijs winnaar Arjan de Grijff. Hij had 3 partijen gewonnen en een saldo behaald van 32 punten.

Hij werd op 1 punt gevolgd door de winnaar van de 2e prijs: Wim van Kouwen. (3 gewonnen en saldo +31).

Weer een puntje daaronder was de winnaar van de 3e prijs: Martin van Bezu. (3 gewonnen en saldo +30). 

Voorafgaand aan de dag zijn aan 2 willekeurige leden een getal gevraagd tussen de 3 en 47. Dit zijn de lootprijzen geworden. Deze waren voor de nummers 17 en 37 van de dag: Evert Eversen en Bep Bauhaus.

Ook moest er iemand onderaan de lijst staan. De troostprijs is gegaan naar Cora van Nimwegen, 0 gewonnen en saldo -31. Ook Bets had deze score, maar gunde Cora de fles sap van harte.

Een extra prijs in de vorm van een bos bloemen hebben we geschonken aan de beste vrouw van de dag. Dit was Berty van Schaik met 3 gewonnen partijen en een saldo van +23.

Namens de organisatie van deze dag wil ik iedereen bedanken voor hun inzet, grote betrokkenheid en sportiviteit.

We zijn een groep fanatieke boulers met een groot hart voor onze vereniging. Laten we er een fantastisch lustrumjaar van maken met op elke speelddag een net zo grote opkomst als dit toernooi.

 

Voor de rest van 2023:

1e Zaterdag, Doubletten, Euro woensdag en Tête a tête blijven grotendeels zoals het was.

Poeleboelen wordt bijzonder. Hier wil je bij zijn!!! 

 

Op 26 april gaan we een leuk lustrumtoernooi spelen. De invulling is nog niet bekend, informatie volgt zodra het kan.

Maar wat belangrijker is, is dat de lustrumdag is verplaatst naar 10 of 11 november. Dit wordt een super leuk uitje met alle leden.

Blokkeer deze 3 dagen alvast in uw agenda, het zou fantastisch zijn als iedereen hierbij aanwezig kan zijn.

 

Bedankt allemaal, maak er een mooi jaar van!!!

 

Groet, Geert

Uitslag 4 Maart 2023
PDF – 32,8 KB 266 downloads

Overige Toernooien 2022

Toernooi Vleudeboules - Onderhands Harmelen - thuis - 14 september 2022

Om kwart over een op deze mooie woensdagmiddag parkeerden 14, in het blauw gestoken, ‘Onderhandse’ spelers hun fiets aan de rand van onze jeu de boulesbaan. 

Doordat Vleudeboules met 26 spelers was vertegenwoordigd ontstond een mooi totaal

van 40 spelers op 10 banen.

We hadden weer geluk met het mooie weer en de sfeer was uitstekend.

 

De drankjes en hapjes vonden gretig aftrek en werden deze middag verzorgd door Gerda Suurmond. Dank je, Gerda!

Over drankjes gesproken, we hadden nog een jarige: Henk Enserink. Henk, van harte!

 

Tegen 5 uur waren alle wedstrijden gespeeld en waren de prijswinnaars bekend:

1e prijs Onderhands:            Johan van Miltenburg

Troostprijs Onderhands:      Ria Sangers

1e prijs Vleudeboules:         Arjan de Grijff

Troostprijs Vleudeboules:   Ronald van Ree

Onderstaand is de volledige uitslag te downloaden.

Uitslag Harmelen Thuis
XLSM bestand – 73,7 KB 341 downloads

Toernooi Wapen van Haarzuylen - 18 juni 2022

Onze sponsor Restaurant 't Wapen van Haarzuylen heeft 4 prijzen ter beschikking gesteld. Bedankt!

Na een schiterende dag een een goed gelopen toernooi is de uitslag bekend. Met 21 man / vrouw is om de prijzen gestreden.

1e prijs - 3 gewonnen wedstrijden - Arjan de Grijff +35

2e prijs - 2 gewonnen wedstrijden - Ella van Kappel +21

3e prijs - 1 gewonnen wedstrijd - Gerard Woutersen +7

Voor de poedelprijs is een barrage gespeeld tussen Co Suurmond en Gerard Geradts. Deze is door Co met 7-2 gewonnen waardoor hij de prijs gewonnen heeft. Zijn saldo was -30. Onderstaand alle uitslagen.

Uitslag Wapen Van Haarzuylen
XLSM bestand – 67,7 KB 438 downloads

Tête a tête toernooi - 11 juni 2022

Onderstaand de uitslag van het Tête a tête toernooi, gespeeld op 11 juni 2022.

Uitslag Tete A Tete
XLSM bestand – 86,5 KB 434 downloads

Toernooi Harmelen uit - 18 mei 2022

Het jaarlijkse toernooi in Harmelen is gespeeld. Onderstaand de uitslagen.

Uitslag Harmelen UIT
Excel – 16,8 KB 472 downloads

Tripletten toernooi - 14 mei 2022

Op deze mooie dag in mei hebben we op de banen van de De Meernse Jeu de Boulesclub een triplettentoernooi gespeeld. Na een wat rommelige start hebben we een heel gezellig toernooi gespeeld. Een hapje, een drankje, een slaatje en een muziekje. Aan alles was gedacht.

We willen de De Meernse Jeu de Boulesclub hartelijk bedanken voor de gastvrijheid. Waarschijnlijk spelen we in 2023 wederom een triplettentoernooi, waarvoor we de leden van De meern uitaard zullen uitnodigen.

Onderstaand de uitslag van die dag.

Uitslag Triplettentoernooi
XLSM bestand – 102,1 KB 398 downloads

Verrassingstoernooi - 14 mei 2022

Vanwege de kermis op het dorpsplein in Vleuten, konden wij in samenwerking met de De Meernse Jeu de Boules-club, uitwijken naar de prachtige locatie aldaar.

Om 13.00 uur begonnen wij met 36 personen aan het tripletten toernooi. Het was een zonnige en gezellige middag met heerlijke hapjes en drankjes. Op de achtergrond een lekker stukje muziek, geregeld door de gastvrije club.

 

Na 3 partijen konden we de eindstand op gaan maken. Helaas is er na de speeldag een correctie nodig geweest in de uitslagen, waardoor andere winnaars naar voren zijn gekomen.

De 1e prijs is gewonnen door Berty van Schaik voor de beste van 3 gewonnen partijen.

De 2e plaats was voor Gerard Elsing voor de beste van 2 gewonnen partijen.

De 3e plaats was voor Ria Mureau voor de beste van 1 gewonnen partij.

De poedelprijs was voor Wim van Breukelen. 

 

De prijzen werden deze middag gesponsord door DA Drogisterij & Parfumerie Martijn te Vleuten.

Rond 16.45 uur ging iedereen, na een heerlijke boules middag, voldaan richting huis.

 

Namens het bestuur van Vleu de Boules willen wij de Meernse Jeu de boules-club bedanken voor het gebruik van de accommodatie en de hulp bij de organisatie van dit toernooi.

Uitslag Tripletten Toernooi 14 Mei
XLSM bestand – 48,7 KB 418 downloads

Openingstoernooi 5 maart 2022

Uitslag en prijswinnaars:

1e Frans de Wilde                         3 gewonnen, saldo 36
2e Fien Wouters                            3 gewonnen, saldo 28
3e James Tji                                  3 gewonnen, saldo 21

Beste vrouw en man buiten de top 3:
Bep Bauhaus                                 2 gewonnen, saldo 11
Geert Eshuis                                  3 gewonnen, saldo 21

Op de baan was door alle hectiek over het hoofd gezien dat Geert en James beide 3 gewonnen partijen en saldo 21 hebben.
Na overleg is de 3e prijs aan James Tji toegekend. 

De poedelprijs was voor Corrie de Wilde.

De lootprijzen waren voor Gerrie Verheul en Wil de Groot.

Foto's van het toernooi vindt u op het tabblad Foto's.

De volledige uitslag vindt u hieronder.

Feesttoernooi 5 Maart 2022
XLSM bestand – 71,3 KB 528 downloads

Overige Toernooien 2021

Têtê a têtê zaterdag 20 augustus 2021

Winnaar Tête a Tête toernooi 21 augustus 2021  Jolanda van Groeningen

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer een zonnige dag om heerlijk te boulen op het dorpsplein in Vleuten. Na een bakje koffie met wat lekkers erbij begonnen wij het toernooi met 19 deelnemers. Maar gelukkig kon onze inval kracht van de catering Nel van Groeningen meedoen en dat was de 20ste deelnemer.

We speelden in totaal 6 partijen. 3 in de ochtend en 3 in de middag.

Rond de klok van 15.30 uur hadden we allemaal 5 partijen gespeeld en er waren nog 3 deelnemers met 5 gewonnen partijen. Dus het ging om de laatste partij wie er uiteindelijk 1e zou gaan worden. Frans de Wilde - Co van Duuren en Jolanda van Groeningen hadden uitzicht op de dagzege. De 6e partij werd door alle 3 ook gewonnen. Dus het ging om het saldo.

Rond half 5 werd de einduitslag bekend gemaakt.

Het was een heerlijke dag en rond 5 uur ging iedereen voldaan weer huiswaarts. Iedereen werd bedankt voor de medewerking.

1e Jolanda van Groeningen      6 gewonnen saldo 40
2e Ko van Duuren                       6 gewonnen saldo 37
3e Frans de Wilde                       6 gewonnen saldo 27
Poedelprijs Annemieke Rothuizen

De volledige uitslag vindt u hieronder. Klik op Download en het bestand opent.

Uitslag Tete A Tete 2021
Excel – 10,6 KB 768 downloads